2016. szeptember 20., kedd

Tanítási filozófia


   Sokat gondolkodtam azon, hogy mi lehet az oka annak, hogy ennyi év után is visszavágyom egykori iskolám falai közé, csak már tanári szerepben. Egy kis töprengés után rájöttem, hogy a változatosság.

   Egy iskolában minden nap más. Mások az órák, változnak a helyszínek, a gyerekek, és a helyzetek is. Nincs két ugyan olyan nap, és talán ez teszi a tanárságot olyan élvezetessé, és egyben nehézzé is. Az állandó változások, a diákok nyüzsgése, és a pörgés arra kényszeríti az embert, hogy rendszeresen karbantartsa magát, fejlődjön, és ne legyen unalmas. Véleményem szerint, aki ezt pozitívan, lehetőségként éli meg, annak igénye lesz arra, hogy élvezetes órákat tartson, hogy ne csak szaktanár, hanem egyben pedagógus is legyen, aki kihozza diákjaiból a maximumot, és segít, hogy érdeklődő, kíváncsi emberekké váljanak.

    Leendő tanárként ezt a gondolatot tekintem tanítási filozófiámnak, és egyben célomnak is. Remélem, hogy a későbbiek folyamán sikerül ehhez tartani magam, és olyan tanár leszek majd, amilyet elképzeltem.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése