2016. október 10., hétfő

Google és alkalmazásai

Legtöbbünk nap mint nap használja a Google-t és annak alkalmazásait, de vajon hogy is hasznosíthatnánk ezeket a tanításaink során? Az alábbiakban ezzel kapcsolatban olvashattok néhány ötletet, főként a saját tantárgyamhoz, a matematikához kapcsolódóan: 


  1. Google dokumentum: Egész éves közös dokumentum szerkesztés olyan matematikai érdekességekből, amire az órán idő hiány miatt nem kerül sor, úgy mint bizonyítások, életrajzok, gondolkodtató feladatok, fejtörők stb...
  2. Google maps: Felhasználható különböző arányosságok szemléltetésére, legrövidebb utak megtervezésére, gráfok valóság közeli feladatba helyezésére (gráf=útvonal hálózat), átváltásokhoz stb...
  3. Google táblázatkezelő:  A statisztika témakörnél kiadhatunk otthoni mérési feladatokat, melyeket a diákok egy közös táblázatba rögzítenek. Ha elkészült, akkor a táblázatkezelő lehetőségeit kihasználva készíthetünk függvényeket, grafikonokat az adatok szemléltetésre. 
  4. Google űrlap: Egy adott témakör lezárásakor készíthetünk egy kizárólag egyszer kitölthető űrlapot a diákok számára, melynek kitöltése után lehetőségünk nyílik a jó-rossz válaszok arányainak megtekintésére, melynek segítségével visszajelzést kapunk a tanulóink tudásáról. 
  5. Google naptár: E-mail segítségével megoszthatunk naptárat diákjainkkal. Ennek segítségével figyelmeztetést kaphatnak például házi feladatokról, dolgozatok időpontjairól, szaktárgyakkal kapcsolatos fontosabb eseményekről.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése