2016. október 21., péntek

Időszalag

Az eheti házi feladat egy időszalag elkészítése volt, melyet a timetoast.com oldalon kellett végrehajtani. A szalag témáját kivételesen a másik szakom kapcsán, az informatika történetéből választottam ki, mely a mobiltelefonok kialakulását foglalja magába.
 
 

Az eredmény az alábbi linkre kattintva megtekinthető:

A timetoast használata során...
  • Meglepett, hogy milyen egyszerű a programot használni. Nem igényelt különösebb keresgélést, gondolkodást, és a kissé megfakult angol tudásomon sem fogott ki.
  • Zavart, hogy a programra való előfizetés nélkül szinte semmilyen lehetőség nincs az időszalag esztétikussabbá tételére, multimédiás elemek használatára, illetve a szalag beágyazására.
  • Megtudtam, hogy a timetoast oldalon találhatok mások által elkészített időszalagokat is. Bár töbségük angol nyelvű, akár ezek is felhasználhatóak például egy nyelvóra keretein belül. Emellett öteleteket is lophatunk a saját időszalagunk elkészítéséhez.
  • Felmerült bennem az a kérdés, hogy: Hány eseménnyel érdemes időszallag készítésbe fogni? Ha nagyon kevés elemet adunk csak hozzá, akkor az őket jelölő pöttyök nagyon szét húznak, így a diákok figyelme esetlegesen csak az egyik oldalra/sávra korlátozódhat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése